8 Eylül 2009

Yıldız Çocuk


Parlak gümüş rengindeki atı üzerinde Kozmosta yıldızlar arasından süzülüyor Yıldız Çocuk. Öyle yoğun ışıklı bir süzülüş ki bu, bir kıyıda uzanıp Dünyadan gökyüzüne bakan iki arkadaş kocaman bir yıldızın kaydığını sanıyor.

Yıldız Çocuk tüm Kozmosu çok seviyor: evi, ailesi, dostları, her şeyi Kozmos. Ve Kozmos da Onu çok seviyor. Beraber nice oyunlar oynuyorlar: Kimi zaman dans ederek güzel atı ile bir galaksinin içine uçuyor. Bu sevgili çocuğun coşkusunu gören yıldızlar, gezegenler ve hatta galaksi seviniyor, daha ahenkli dans etmeye başlıyor.


Kimi zaman dinlenmek için bir gezegenin üzerine konuyor, çeşitli ezgiler mırıldanıyor Yıldız Çocuk. Onun yürek çağıran sesini duyan nice yıldızlar bu güzel ezgilere eşlik ediyorlar. Yıldız Çocuğun müziğini dinleyen yıldız arkadaşların ışıkları, usta bir piyanistin zarif ve hızlı parmakları altında oynaşan piyano tuşları misali coşku dolu!


Saf ve sade sevgi taşıyan bu güzel yürekli çocuk, Kozmos için ne kadar değerli ise, Dünya için de o kadar değerli! Çünkü O, Dünyaya da sık sık uğruyor.
Dünyaya geldiğinde dağlarda yaşıyor. Dünyada iken görkemli parlak atı ile göklerde süzülerek yolculuk yapıyor. Hem atı ve hem de kendisi o kadar parlak renkteler ki, dünyada yaşayan insanlar onları göremiyor. Hem kendisinin, hem atının Yüreğindeki Sevgi Işığı öyle büyük ki bu kozmik büyük ışıltısı ondan!
Ama yine de Yüreği sevgi dolu olan her çocuk Yıldız Çocuğu kolayca fark edebiliyor.


Dünyaya geldiğinde Sevgi ve Barış Dansları yapıyor Yıldız Çocuk. Onun yaptığı bu dans Dünyaya kozmik güzellik taşıyan özel bir müzik, ritim, ışık yayıyor. Bunları daha çok çocuklar hissediyor. Ama yüreği temiz olan büyük insanlar da, çiçekler, dağlar, hayvanlar, tüm doğa ve dünya da bu sevgi ve barış çağrısını duyuyor.


Yıldız Çocuğun Sevgi ve Barış Dansını hisseden, yaşayan her bir Yürek Dünyanın etrafında buluşuyor; orada el ele tutuşup dans ediyor. Böylece Dünyanın etrafında insanların, dağın, toprağın, çiçeklerin, dünyanın Yüreği birleşiyor. Böylece Dünyanın başına capcanlı, ışıltılı çiçeklerden bir taç takılmış gibi oluyor.


Bu yaşantı hem Dünyaya, hem insanlığa ve Dünya üzerinde bulunan canlı cansız her şeye öyle iyi geliyor ki!
Dünyanın Galaksisi Süt Yolu, en değerli Sevgi Mücevheri olan Dünyayı böyle Sevgi ve Barış Güneşi içinde parlayarak görünce kendini çok huzurlu ve rahat hissediyor.


Kimi zamanlarda Dünyadan uzaya doğru gürül gürül akan bu görkemli sevgi şelalesinin suları, Süt Yolunu da aşıp tüm Kozmosu sevindiriyor ve arındırıyor.


Yıldız Çocuk, aslında her birimizin Çocuk Yüreğinin ta kendidir; Çocuk Yüreklerimizin Birliğidir!
Ve içimizdeki bu Güzel Çocuk, bizden sadece Onu önemsememizi istiyor. Onu ortaya çıkarıp Sevgi ve Barış Dansı yapmamızı, Dünyanın Sevgi Tacına çiçek gibi katılmamızı istiyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder